Dit zijn de lichtpuntjes van de afgelopen weken! In die periode ben ik jarig geweest, is de verbouwing van ons huis in Hengelo begonnen, ben ik gestart met dagelijks mediteren, ben ik begonnen met handletteren en heb ik weer nieuwe boeken gelezen!

IMG_2498

Deze kadootjes kreeg ik op zaterdag, maar mocht ik pas maandag op mijn verjaardag openmaken. Dat was moeilijk 🙂

IMG_2508

Kadootjes van penvriendin Yvonne.

IMG_2509

Kadootjes van penvriendin Eline.

IMG_2510

Bloemen per post! van vriendin Conny.

IMG_2547

Geurkaarsen van buurvrouw Helma.

IMG_5966

Notitieboek voor ons nieuwe huis van schoon pa en ma.

IMG_5726

Kaartje van mijn peetoom Anton.

IMG_7836IMG_6810IMG_2746

Er wordt druk geklust in ons nieuwe huis!

IMG_2594IMG_2192IMG_3257IMG_2771

Van mijn verjaardag kreeg ik een boek om handletteren te leren. Ik ben al lekker aan het oefenen geweest en deze kaartjes zijn het resultaat. Het is superleuk om te doen en heel ontspannend.

IMG_8840

Dit krijg ik als ik om een plak ontbijtkoek vraag 🙂 Lief!

IMG_2424

Deze tulpen kreeg ik van Bas op Blue Monday. Omdat die dag ook met recht een blue monday was 😉

IMG_2413 2

Stampot andijvie met zoete aardappel, geitenkaas en walnoten.

IMG_2711

Indiase dahl soep met naanbrood.

IMG_2744

Deze kon ik niet laten liggen, hij smaakt heerlijk!

IMG_2679

Ik had al vaak goede verhalen gehoord over de boeken van deze schrijver dus ze stonden al lang op mijn verlanglijstje. Ik ben nu al een heel eind in deel 1 en het leest als een trein. De schrijfstijl is bijzonder, niet heel realistisch en de personages blijven ook vaag. Maar toch blijft het verhaal boeiend en wil je verder lezen.

IMG_2446

Dit boek beschrijft het waargebeurde verhaal van Evi. Zij werd een paar jaar geleden plotseling erg ziek. In dit boek heeft ze haar ziekteproces vastgelegd. Het is voor mensen met een chronische ziekte heel herkenbaar. Gelezen met een lach en een traan.

IMG_2426

Dit schattige boekje is mijn Bullet Journal voor 2018.

IMG_2436

Deze documentaire staat nu op Netflix. Hij is gemaakt door Jennifer Brea, zij heeft een zware vorm van ME/CVS. Haar leven heeft ze vastgelegd op video. Voor iedereen die de ziekte beter wil begrijpen is deze docu een echte aanrader. Wat ik jammer vind, is dat alleen de zware vorm van CVS wordt weergegeven, waarbij de personen bijna volledig bedlegerig zijn. Maar desondanks wel heel aangrijpend en herkenbaar om te zien.

IMG_1884

De kat van de buren loopt even langs en ziet ineens Rocky zitten. Dat moet hij even beter bekijken 🙂

IMG_5504

Rocky krijgt zelfs zijn eigen post! Tijd voor zijn jaarlijkse inentingen!

IMG_2766 2

Vandaag is hij jarig en wordt hij 5 jaar! In konijnenjaren is dit 50, Abraham!

IMG_2641

Ik ben nu al bijna 3 weken dagelijks aan het mediteren. Dat doe ik met de app ‘Headspace’. Hierop staan heel veel verschillende ingesproken meditaties. Dat maakt het fijn om ze te volgen. De app houdt precies bij welke je hebt gevolgd en hoeveel minuten je mediteert, dat werkt heel motiverend. Ik doe gemiddeld 30 minuten per dag. Wanneer ik wakker wordt 10 minuten, overdag een keer 10 minuten en voor het slapen gaan 10 minuten. Ik heb zelfs Bas zover gekregen dat hij ’s avonds met mij meedoet!